To Create Privateness For This New Home, The Architects Used A Mixture Of Screens And Courtyards







To Create Privateness For This New Home, The Architects Used A Mixture Of Screens And Courtyards | CONTEMPORIST













































Abraham John Architects has designed the Chhavi House, a residential villa that's located on a corner lot in Jodhpur, India. #ModernHouse #Architecture

Images by Alan Abraham

 

Abraham John Architects has designed the Chhavi Home, a residential villa that’s situated on a nook lot in Jodhpur, India.

 

Abraham John Architects has designed the Chhavi House, a residential villa that's located on a corner lot in Jodhpur, India. #ModernArchitecture #ModernHouse

Images by Alan Abraham

To create privateness for the home, the architects used screens and courtyards, in addition to panorama design.


This modern house features a large decorative screen that provides privacy for the interior without blocking the natural light. #PrivacyScreen #Architecture

Images by Alan Abraham

Little gardens, decks, and water options encompass the home, creating the sense of extra space, and personal areas.


Little gardens, decks, and water features surround this modern house, creating the sense of more space, and private areas. #ModernHouse #LandscapeDesign #WaterFeature

Images by Alan Abraham

Double-height home windows give the lounge loads of pure gentle, and a big sliding door opens the nook of the room to the backyard.


Double-height windows give this modern living room plenty of natural light, and a large sliding door opens the corner of the room to the garden. #Windows #DoubleHeightWindows

Images by Alan Abraham

Adjoining to the lounge is the eating room. Minimalist lighting hangs above the eating desk, whereas a floating sideboard sits beneath art work.


This modern dining room features minimalist lighting above the dining table, while a floating sideboard sits below artwork, and large windows provide a view of the plants outside. #DiningRoom

Images by Alan Abraham

A big wooden and metal staircase connects the varied ranges of the house, and leads the attention upwards to the wooden ceiling.


A large wood and steel staircase connects the various levels of this modern house, and leads the eye upwards to the wood ceiling. #ModernStairs #StairDesign

Images by Alan Abraham

Upstairs and in the main bedroom, there’s a gap displaying vegetation and a wooden seating space, whereas a skylight gives extra gentle.


In this modern master bedroom, there's an opening displaying plants and a wood seating area, while a skylight provides additional light. #MasterBedroom #BedroomDesign

Images by Alan Abraham

Within the grasp rest room, a big mirror displays the sunshine all through the room, whereas the wooden countertop enhances the wooden flooring and wall particulars.


In this modern master bathroom, a large mirror reflects the light throughout the room, while the wood countertop complements the wood flooring and wall details. #BathroomDesign #MasterBathroom

Images by Alan Abraham

In one other bed room, an ornamental panel is used as a headboard, and the sample on it, is identical one which’s featured on the display screen that’s on the outside of the home.


In this modern bedroom, a decorative panel is used as a headboard and mirrors on either side makes the room feel larger. #Bedroom #ModernBedroom

Images by Alan Abraham | Structure agency: Abraham John Architects | Design Group: Abraham John, Alan Abraham, Anca Florescu, Niranjan Fulsundar, Prachi Donde, Neha Gupta

Get the contemporist each day e mail e-newsletter – join right here

Luminaire – March 2019 – Sollos Mad Lounge Chair

Social Media – Pinterest

Supply: Erin - http://www.contemporist.com/create-privacy-with-screens-and-courtyards/

Comments

comments

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo
Register New Account
[TheChamp-Login]
Profile Name (required)

Enter business name if this is a business account.

Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0